Báječný dezert pri ktorom nestratíte mladosť. Nepečené dezerty sú úplne super.
Suroviny
1 balenie maslových sušienok Petit Beurre,
500 ml vychladenej smotany na šľahanie,
500 ml vychladeného mlieka,
2 vanilkové cukry,
5 lyžíc kryštálu,
3 vanilkové pudingové prášky bez varenia Olé (Dr.Oetker),
1 želatína v prášku na stuženie krémov (20g – Dr. Oetker), strúhaná čokoláda na posypanie.
Postup
Dno formy (ja som použila 22 x 32cm vnútorný rozmer) vyložíme papierom na pečenie a vyložíme sušienkami.
V mise zmiešame zvyšok surovín a elektrickým šľahačom šľaháme asi 5 minút. Vzniknutý krém navrstvíme na sušienky, s formou potom niekoľkokrát jemne stlačíme, aby sa dostal von prebytočný vzduch, navrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme chladiť.