Zaujímavý dezert s vôňou banánikov,chuťou orieškov a čokolády,Treba vyskúšať…
Suroviny
6 bielkov
6 lyžíc cukru
12 lyžíc mletých lieskových orieškov
2 lyžice polohrubej múky
2 lyžice kakaa
1 prášok do pečiva
2 vanilkové pudingy
6 žĺtkov
100 g bielej čokolády
700 ml mlieka
6 lyžíc cukru
200 g masla
2 vanilkové cukry
12 ks banánikov v čokoláde (maličkých)
100 g čokolády na varenie
2 lyžice oleja
Postup
Vyšľaháme bielky,postupne pridávame cukor.Prisáme lieskové orechy,kakao,múku a prášok do pečiv.Všetko jemne premiešame.
Pripravíme si plech na pečenie.Dáme na plech papier na pečenie,vylejeme pripravenú zmes a pečieme pri 200 stupňoch.Dobu pečenia už každá gazdinka odhadne podľa svojej rúry.
Vychladnutú piškótu pokrájame na tri časti.
V polovici mlieka rozmiešame žĺtka, puding a vanilkový cukor. Rozmiešané vylejeme do druhej polovice vriaceho mlieka a uvaríme puding.Do horúceho pudingu nalámeme bielu čokoládu a miešame kým sa neroztopí.Necháme vychladnúť.
Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo a vyšľaháme krém.
A ideme plniť: na piškótu dáme krém,do ktorého vtlačíme banániky, dorovnáme krémom, potom opäť dáme plát piškóty, krém, banániky, dorovnáme krémom a ako poslednú dáme piškótu.
Navrch dáme čokoládovú polevu.
Zdroj/coolinarika.com