S týmto koláčom sa trochu zapotíte. Cesto, plnku aj posýpku treba pripraviť.
Výsledok je krásny a ľahučký koláčik na prázdnom tanieri..
Suroviny
Cesto
500 g polohrubej múky,
1/2 kocky kvasníc,
1 celé vajíčko,
citrónová kôra z 1 citróna,
100 g roztopeného masla alebo Hery,
250 mll vlažného mlieka- ja som dala 1/2 mlieka a 1/2 vody , štipka soli,
cca 3 lyžice kr. cukru
Plnka
250g aj viac ricotty,
2 vanilkové cukre,
rôzne ovocie
Posýpka
3 polievkové lyžice kryštálového cukru,
3 polievkové lyžice polohrubej múky,
50 g masla alebo Hery- len zmäknutej, nie úplne roztopenej,
ja som robila takto: 1 hrnček pol.múky,
pol hrnčeka pr.cukru
7-8 lyžíc roztopenej hery či palmarínu
Postup
V pekárničke z múky, cukru, vajíčka, mlieka,masla, soli a kvasníc pripravíme kysnuté cesto.Zakiaľ cesto kysne, vymiešame si ricottu s cukrom, môžeme dať aj za lyžicu práškového…
kto ako má rád…Keď cesto vykysne dáme na plech a naň uložíme riccotu a potom ovocie a posypeme posýpkou.
Dáme do rúry a upečieme