Deti Vás budú zbožňovať a neodídu od stolu. Koľko naložíte, toľko sa toho poje. Toto tiramisu si môžu dať ako dezert po večeri. Spať budú istotne.
Suroviny
850 g mandarínkový kompót,
250 ml šľahačková smotana,
1 vanlkový cukor,
250 g jemný tvaroh,
150 g práš.cukor,
500 g mascarpone,
1 a 1/2 balíček. okrúhle piškóty,
kakao na ozdobu
Postup
Mandarínkový kompot scedím a nechám odkvapkať, šťavu si odložím. Na dno plechu uložím piškoty , ktoré pokvapkám mandarínkovou šťavou. Šľahačku vyšľahám dotuha s vanilkovým cukrom.
Tvaroh vymiešam s práškovým cukrom a pridám k ochutenej šlahačke vymiešanej s mascarpone. Na vrstvu piškót rozotriem asi tretinu krému. Na to rovnomerne rozložím odkvapkané mandarínky , na ktoré natriem znova asi tretinu krému.
Končím vrstvou piškót , ktoré namočím v kompótovej šťave a potriem zvyšným krémom. Na 6 -8 hodín odložím do chladničky. Pred podávaním posypem cez sitko kakaom.
Autorka receptu: Martuška Mlynarcikova