Dobrota od našich starých materí, ktorú nám poslala Martinka Rosinová.
Suroviny
0,5 l mlieka,
500 h hl.múka,
500 g poloh.múka,
2-3 vajcia,
100 ml oleja,
1 1/2 kocky droždie.
Plnka
-zemiaková kaša, kľudne čo nám ostane po obede,
slanina,
cibuľka,
bryndza
Postup
Vymiesime cesto zo všetkých ingrediencií.Dáme vykysnúť.
Po vykysnuti rozdelime na 3 bochníky.
Jeden bochník dáme na vymastený plech a poroztláčame ho rukami.
Slaninku si osmažime s cibuľkou, kľudne sa môže meniť nemusí byť slaninka,ale môže byť aj sucha saláma.
Ako kto má rád.
Cibuľku so slaninkou primiešame k zemiakovej kaši a primiešame a bryndzu.
Skúšala som aj bez a tiež je to dobré.
Plnku dáme na polku cesta a druhou polkou preložíme.
Popotierame výpekom zo slaninky.
Pečie sa asi 30 minút na 200 stupňov.
Dobrú chuť!