Suroviny
polohrubá múka 200 g
mlieko 100 ml
olej 100 ml
práškový cukor 200 g
prášok do pečiva 1 balíček
vajcia 4 ks
Plnka:
puding alebo Zlatý klas 1 ks
kyslá smotana
piškóty
ľubovoľné ovocie
mlieko 0,5 l
Postup
Vajíčka vymiešame z práškovým cukrom, pridáme mlieko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Pečieme cca 30 minút pri teplote 200 °C do zlatista. Cesto necháme vychladnúť.
Z 1 zlatého klasu a 0,5l mlieka si uvaríme hustý puding ,po vychladnutí ku nemu primiešame 1 pochúťkovú smotanu a natrieme na vychladnutý korpus.
Na krém uložíme piškóty a ovocie .Zo šťavy z ovocia a zlatého klasu si uvaríme želatínu a zalejeme ovocie ,môžme šťavu trošku osladčiť ak máme málo sladké ovocie.
Dobrú chuť!