Veľmi ľahké, zdravé predjedlo, desiata i olovrant 🙂
Suroviny
Cuketa pokrájaná na plátky 1-2 ks
šunka 40 -50 dkg
tatarská omáčka 1 – 2 ks podľa veľkosti
cesnak podľa chuti
múka hladká
olivový olej,poprípade rastlinný
bylinky na ozdobu
Postup
Cukety umyjeme, odrežeme vrcholky a nakrájame pozdĺžne na tenké plátky.
Dochutíme soľou a necháme vsiaknuť 5 až 10 minút.
Obalíme v múke a orestujeme na oboch stranách.
Cesnak pretlačíme alebo postrúhame na jemnom strúhadle.
Zmiešame cesnak s tatarkou a zmesou natrieme plátky cukety, na to položíme plátok veľmi tenko nakrájanej šunky a zrolujeme.
Rolky pripneme šparádlom alebo aby to bolo aj pre oko,tak nejakou bylinkou,napr. zelenou cibuľkou,pórom a pod.
/mirkylinar.ru/