Lákavý na pohľad a vynikajúca chuť.
Suroviny
vajcia 6 ks
cukor práškový 6 PL
olej 2 PL
polohrubá múka 6 PL
prášok do pečiva 1 lyžička
kakao 3 PL
Krém
maslo 260 g
tvaroh 500 g
cukor práškový 150 g
rum
Poleva
čokoláda na varenie 120g
maslo 100g
mlieko 2 PL
Postup
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
Vymiešame vláčne cesto.
Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre.
Upečený plát necháme vychladnúť a potrieme ho krémom.
Tvaroh vyšľaháme s maslom cukrom a rumom do hladkej hmoty.
Vo vodnom kúpeli rozohrejeme maslo, do neho nalámeme čokoládu a miešame, kým vznikne hladká hmota.
Za stáleho miešania postupne pridávame lyžice mlieka.
Polevou potrieme povrch cesta.
Zdroj/http://alik.idnes.cz/
Foto/ona.idnes.cz