Zdroj/http://veselapanvicka.sk/
autorka:Simonka
Chrumkavé cesnakové bagetky môžu byť vhodnou prílohou k rôznym polievkam k obedu, či večeri, alebo len tak na kolieska nakrájané, potreté rôznymi pomazánkami, podávané na olovrant alebo raňajky. Túto bagetku si viem predstaviť aj ako prílohu k rôznym šalátom a chutná je i samotná, len tak samotná. K čomu by ste si ju dali vy?
INGREDIENCIE NA CESTO
hladká múka – 400 gramov,
kryštálový cukor – 1 ČL,
soľ – 1 ČL,
sušené droždie – 7 gramov/ čerstvé droždie 20 gramov,
mlieko – 250 ml,
maslo – 50 gramov
INGREDIENCIE NA PLNKU DO BAGETIEK
maslo – 80 gramov,
cesnak – 8 strúčikov,
nesekaná petržlenová vňať – 3 PL,
soľ
NA POMOC PRI VARENÍ
vajíčko,
celá rasca