Jednochuduchá a rýchla večera. Týmto zasýtite všetkých hladošov.
Suroviny
kuracie prsia (vykostené kuracie stehiená)
čierne korenie
soľ
olej
20g oravskej slaniny
1,5 – 2 dl svetlého piva
1 PL paradajkového pretlaku
1 cibuľa
1 menší pór
1 ČL sójová omáčka
petržlenová vňať na ozdobu
Postup
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Na panvicu dáme oravskú slaninku, opečieme a vyberieme von. Na výpeku orestujeme kuracie mäso. Mäso vyberieme a do výpeku dolejeme trochu oleja a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pór.
Prilejeme pivo a necháme odpariť alkohol. Do takto zredukovanej zmesi dáme paradajkový pretlak a sójovú omáčku. Ochutíme soľou a korením. Pred podávaním posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.