Autorka receptu: Martinka Rosinová
1 ks bravčová panenka,
sušené slivky,
1 PL medu,
1 červená cibuľa,
olej,
soľ,
koreniny podľa chuti
Postup
Bravčovú panenku umyjeme pod tečúcou vodou. Nožom urobíme otvor na plnenie sliviek. Panenku naplníme. Mäso osolíme, posypeme zmesou korenín a necháme niekoľko hodín odstáť. Na panvici zohrejeme olej a naplnenú panenku prudko opečieme zo všetkých strán.
Vložíme do pekáča, podlejeme bujónom rozpusteným v hrnčeku vody a prikryté dáme piecť do predhriatej rúry,doba pečenia záleží od toho ako kto má rád, či už menej alebo viac prepečenú. Počas pečenia môžeme panenku potierať výpekom.
Do panvice , kde sme opekali panenku,nakrájame na kolieska červenú cibuľku, pridáme med a na polovice prekrojené sušené slivky a trocha posmažíme.
Hotovú panenku podávame s ryžou, hranolkami alebo opečenými zemiačkami a s pripravenou osmaženou cibuľkou s medom a slivkami. Ó, tá božská vôňa, skúste….prajem dobrú chuť!