Rýchla a výborná mňamka od p. Hana Svobodová Prokopová
Suroviny
Piškóta:
3 vajcia
60 g cukru
60 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
20 g kakaa
2 lyžice oleja
KRÉM:
500 ml bieleho jogurtu / Hollandia sedliacky /
2 vanilkové cukry
500 ml šľahačky + 2 stužovače
100 g horkej čokolády
100 g Margot čokolády
1 želatínový stužovač za studena od Oetkera
Postup
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej a opäť prešľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a pridáme k žĺtkom, premiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme do vymastenej a vysypanej múkou tortovej formy veľ. 24 cm a dáme do vyhriatej rúry na 180 ° C. piecť cca 10 min.
Po upečení necháme vychladiť. Piškótu položíme na tácku a okolo dáme umytý rám tortovej formy.
Jogurty zmiešame s cukrom, šľahačky ušľaháme so stužovačom, čokolády nahrubo nastrúhame. Do pripraveného želatínového stužovača pridávame jogurt, riadne zmiešame, pridáme šľahačky a nakoniec čokoládu. Nanesieme na piškótu, pokvapkaný rumom a dáme cez noc vychladiť. Navrch som nastrúhala ľadové gaštany s trochou horkej čokolády. Môžete ozdobiť ako chcete, je výborný a mizne rýchlo, preto ho mám jednoduchý, neozdobený.
Zdroj/https://www.facebook.com/varenistomem
Autorka receptu/Hana Svobodová Prokopová