Svieža, chutná, jednoduchá báječná torta. Pri príprave sa nenarobíte a pri ochutnávaní si pochutíte.
Suroviny
sušienky 300 g
kyslá smotana 600 – 800 ml
Broskyne / (možno nahradiť nektárinky či marhule 700 g
biely jogurt 400 ml
práš.cukor 200 g
vanilkový cukor 1 balíček
šlahačková smotana 350 g
maslo 250 g
Postup
Sušienky rozmixujeme,zmiešame so zmäknutým maslom. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou, aby sa hotová torta ľahšie vyberala. Dno aj okraje tortovej formy vyložíme zmesou tak, aby bolo celé dno zakryté.
Kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, cukrom a vanilínovým cukrom. Vymiešame na hladký krém. Ovocie umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Ak použijeme ovocie z kompótu, necháme ho odkvapkať na sitku a ak je to potrebné, nakrájame na menšie kúsky.
Na vychladnutú zmes poukladáme ovocie -broskyne a vylejeme naň smotanový krém. Najlepšie cez noc,dáme stuhnúť do chladničky.
Na druhý deň tortovú formu opatrne otvoríme, stuhnutú tortu vyberieme z formy a preložíme na tortovú misu. Podávame ozdobenú kúskami ovocia, šľahačkou alebo iným zdobením podľa vlastnej fantázie.