Čas strávený prípravou tohto jednoduchého šalátu sa vyplatí.
Suroviny
Na šalát
• 300 g údené kuracie stehná
• 200 g sušené slivky
• 400 g huby
• 300 g uhorky
• 200 g mrkva
• majonéza
pre dekoráciu
• reďkovky
• šťava z čerstvaj červenej kapusty alebo z cvikle
• špenát
• malé,tenké slané sušienky
Postup
Pripravte si majonézu
Huby nakrájame na prúžky, orestujeme so soľou a korením
Údené kuracie stehienka, slivky a čerstvé uhorky nakrájeme na prúžky.
Do foriem,(môže byť aj odrezaná plechovka /konzerva/ zodpovedajúcej veľkosti) ukladáme produkty podľa vrstiev, každú vrstvu mierne natrieme majonézou:
– údené kuracie stehná
– sušené slivky
– huby
– uhorka
– mrkva
Listy fialiek tvoria špenátové listy
Tenké plátky reďkovky, zobrazujúci okvetné lístky fialiek, namaľujeme čerstvou šťavou z červenej kapusty alebo cviklovou šťavou.
Boky šalátu obložíme slanými keksami /crackerami/ .
Je to krása na pohľad i pre bruško.
Pridané z:http://supercook.ru/