Toto už legendárne jedlo pôvodom z Pukanca pozná už hádam každý, tu je originálny recept priamo od žien z tejto dedinky
Suroviny
polohrubá múka 1kg
soľ podľa chuti
voda 4,5 dl
slanina podľa chuti
zemiaky podľa chuti
maslo podľa chuti
Postup
V mise vymiesime múku so soľou a vodou (najlepšie rukou), cesto má byť husté. Vytvarujeme z neho „bochník“ a nakrájame na tenšie plátky. Potom si jednotlivé plátky ponaťahujeme v rukách a začneme od vrchu z kraja „párať“, teda odtrhávať dlhé pásiky, najlepšie od stredu plátku. Tie vkladáme do hrnca s vodou a varíme, až kým nevyplávajú na povrch, t.j. cca. 7 minút. Potom párance vyberieme a polejeme olejom, pomiešame.
Surové zemiaky v šupke rozkrojíme na mesiačiky a opečieme. Potom ich s kúskom masla roztlačíme a pridáme k uvareným párancom. Všetko spolu zamiešame. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Podávame s opečenou slaninkou.
Zdroj:http://www.nebickovpapulke.sk