Toto ovocie je najlepší spôsob na maškrtenie do prasknutia. Blíži sa sezóna čerstvého ovocia zo záhradky, ktoré môžete využiť a vyskúšať aj tento TIP na jednoduchý recept.
Suroviny
2 šálky malín
2 lyžice medu
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
2 šálky tvarohu s nízkym obsahom tuku
2 polievkové lyžice pražených slnečnicových jadierok
hoblinky z citrónovej kôry na ozdobu
Postup
Dajte 1 šálku malín rozmixovať na pyré a prepasírujte cez sitko. V malej miske zmiešajte malinové pyré, med a nastrúhanú citrónovú kôru.
Rozdeľte tvaroh do štyroch misiek. Zalejte tvaroh malinovo-medovou zmesou, jemne premiešajte raz alebo dvakrát. Posypte so zvyšnými malinami a slnečnicovými jadierkami.
Dozdobíme hoblinkami z citrónovej kôry a podávame.