Quinoa (kín-vua) obsahuje vysoké množstvo bielkovín. Najmä esenciálnych (ktoré si telo nedokáže samo vytvoriť), tukov a vápniku. Práve vďaka vysokému obsahu bielkovín sa quinoa zaraďuje medzi tzv super potraviny. Alergia na quinou sa vyskytuje len zriedkavo, preto je vhodná najmä pre alergikov. Pomáha aj pri obezite a udržiava po konzumácii dlhú dobu pocitu sýtosti. Pomáha znížiť množstvo voľných radikálov, preto je aj vhodnou prevenciou rakoviny.
Suroviny
Quinoa 60 g
arašidové maslo 150 g
med 1 ½. pl
škorica 1 kl
sezam 50 g
Postup
Quinoa pripravte podľa návodu.
Do ešte teplej quinoa pridajte arašídové maslo.
Do arašídového masla možete primiešať aj posekané arašídy.
Dobre zamiešajte.
Pridajte med a škoricu a dobre premiešajte a chvíľu nechajte postáť.
Ideme robiť gule.
Najlepšie je použiť gumenné rukavice namočené v studenej vode.
Hotové gule ešte vyváľajte v sezane a dajte do chladničky na 10 minút.