Blíži sa sezóna medvedieho cesnaku. Pripravte si šalát z divokého cesnaku. Na doplnenie chuti využite dostupnú sezónnu zeleninu. Dokonca aj jablko v takejto kombinácii zaujme. 🙂
Suroviny
Malý zväzok medvedieho cesnaku
Varené vajcia – 3 kusy
Reďkovky – 200 g
Uhorky čerstvé – 2 ks
Kukurica konzervovana – 200 g
Smotana 30% – 50 ml
Plnotučné mlieko – 50 ml
Kysla smotana – 100 ml
Čierne korenie
Soľ
Postup
Dajte variť vajcia.
Zmiešajte obe smotany. Vymiešajte krém.
Pridajte mlieko, dobre premiešajte a nechajte odstáť.
Umyte zeleninu a nakrájajte na malé prúžky.
Nezabudnite na stonky medvedieho cesnaku. Vitamíny sú schované aj tam.
Labužníci môžu použiť aj majonézu alebo tatársku omáčku 🙂