Recept nám poslala Adriana Filková, autorka FB portálu Na polici v hrnci
Suroviny na 20 cm formu
- 150g datlí
- 70g vriacej vody
- 100g hladkej múky
- 50g kakaa
- 2 celé vajcia
- Prášok do pečiva
- 100g rastlinného oleja
- štipka soli
- ovocie
(tí, ktorým cukor neprekáža, môžu pridať 50g cukru)
Postup je veľmi jednoduchý.
Datle dajte do mixéra, zalejte vriacou vodou a rozmixujte na kašu.
Pridajte olej, celé vajcia. Do tekutej zmesi opatrne metličkou zapracujte múku, prášok do pečiva, soľ a kakao.
Cesto rovnomerne rozprestrite do papierom vystlanej formy, poukladajte ovocie a pečte pri 180°C asi pol hodinu (alebo vyskúšajte pichnúť špajdlu, či je koláč upečený).
Ak chcete, posypte orieškami, práškovým cukrom alebo nechajte naturálne tak, ako vyšiel koláčik z rúry