Suroviny
2 piškótové pláty
2 x 5 vajec
2 x 80 g práškového cukru
2 x 130 g hrubej múky alebo polohrubej
linecká nebo ríbezlová marmeláda-džem
sirup:
1/2 l punčového vývaru http://vitana.cz/produkty/koreni/pyramidky/punc alebo prevarenej vody so 100 g cukru krupica
+ rum, farbivo, prípadne punčovú arómu
poleva:
citrónová šťava + cukor práškový podľa hustoty polevy + lyžička marmelády pre farbu
Postup
Vyšľahať bielky (veľa vychladené-priamo z chladničky) so štipkou soli do tuhého snehu a potom k nim zašľahať lyžicu cukru. Sneh má potom lepšiu konzistenciu. V inej mise vyšľahať cukor so žĺtkami, ktoré majú naopak izbovú teplotu, do husta. Potom zľahka, na trikrát, striedavo vmiešať metličkou múku a sneh. Cesto rozotrieť na papier na plech a vložiť na asi 8 minút do rúry vyhriatej na 200 C. Dlhšie pečenia roládu vysuší a bude sa lámať.
Postupne upečieme dva pláty a tie po vychladnutí zlepíme k sebe marmeládou. Vrchný plát polievame vychladnutým sirupom a tiež potrieme marmeládou. Zrolujeme a potrieme citrónovou polevou, môžeme zdobiť aj čokoládovou polevou.