Hlavné jedlá

Bravčové pečené obložené grilovanou zeleninou

Po  práci si človek zaslúži riadny obed, ktorý mu pomôže načerpať sily. Aj keď sa vraví že polievka je základ, vždy záleží na tom, čo servírujete ako hlavný chod.

Suroviny

Bravčové karé 1200 g

Marináda:
vajce 1 ks
olej 1 – 1 1/2 dcl
cesnak podľa chuti
horčica 3-4 lyžičky
grilovacie korenie
trocha kari korenia
štipka čierneho mletého korenia
vegeta

Zelenina:
zemiaky 5 -6 ks
červená cibuľa väčšia 1 ks
paprika červená-mäsitá 1 ks
paprika žltá-mäsitá 1 ks
prášková červená paprika 1/4 lyžičky
tymian sušený 1/2 lyžičky
oregano sušené 1/2 lyžičky
olivový olej 1 PL
sezamový olej 2 PL
cesnak 1 malá hlávka
balsamico ocot

Postup

Do misky nalejeme olej asi 1 až 1 a1/2 dcl , pridáme vajíčko a rozmiešame…
Pridáme trošku vegety ,3 lyžičky horčice a trochu čierneho korenia grilovacieho ,kari korenie./kto chce môže si dať aj trocha pizza korenia/
Nakoniec si pridáme pretlačený cesnak.

Karé si narežeme na plátky , naklepeme,obalíme v marináde a takto postupujeme zo všetkými kúskami mäsa.
Keď máme všetko v marináde prikryjeme a dáme uležať do chladničky – môže byť aj na 24 hod.

Predhrejte rúru na 190-200 stupňov.Pripravíme plech pokrytý s alobalom.
Do veľkej misy, vložíme pripravené,pokrájané zemiaky, cibuľu a papriky. Pridáme soľ, korenie, práškovú papriku, tymian, oregano a rukami rozotrieme bylinky a dobre aj rukami všetko premiešame.Pridajte olivový a sezamový olej; dobre premiešame.
Zeleninu rozložíme na pripravený plech a pridáme celú hlávku cesnaku.

 Zeleninu pečieme približne 45 minút,chvíľami kontrolujeme.

Asi po 30 minútach, skontrolujte cesnak. V prípade, že cesnak je mäkký, keď ho stlačíme, a strúčiky sa začnú odťahovať zo šupiek, mala by zelenina byť hotová.

Mäso vyberieme z marinády,jednotlivé kúsky dáme na rozohriatý olej a osmažíme z obidvoch strán.
Takto pripravené mäso dáme na tanier,obložíme zeleninou,po vrchu podávame zo šupky zvlečený grilovaný cesnak a pokvapkáme balzamico octom.
Dozdobíme zeleným šalátom.
Prajem dobrú chuť!

Foto/http://whatscookingamerica.net/

You Might Also Like