Dezerty

IVKIN TVAROHOVÝ KRÉMOVNÍK – NAJLEPŠÍ AKÝ STE JEDLI

Krém a tvaroh idú k sebe ako palacinka a lekvár. Vyskúšajte a pomaškrtíte si. 😉

Suroviny:

300 g polohrubá múka
150 g palmarín
120 g práškový cukor
1 ks vajce
2 ks žĺtok
1 PL kakao
1 ks kypriaci prášok
trochu tuk a múka na pomastenie a vysypanie plechu

Plnka:
1/2 litrov čerstvého mlieka
500 g jemný tvaroh
150 g práškový cukor
1 balíček zlatý klas DrOetker
150 ml rastlinný olej
1 balíček vanilkový cukor
1 ks vajce
3 ks žĺtok

Sneh:
5 ks bielok
5 PL kryštálový cukor

Postup

Z prísad uvedených v rozpise vypracujeme cesto a roztlačíme ho na celú plochu plechu pomasteného a múkou posypaného plechu o rozmere asi 24 x 40 cm.

V mixéri dôkladne rozšľaháme ingrediencie vanilkový cukor Dr.Oetker a ostatné určené na plnku. Hmotu potom vylejeme na surové cesto na plechu a pečieme v stredne horúcej rúre asi 30 minút, kým povrch nie je tuhý a kraje majú zlatistú farbu.
Päť bielkov vyšľaháme s piatimi lyžicami cukru na tuhý sneh a navrstvíme ho na nie celkom dopečený koláč.

Potom ho pečieme ešte asi 10 minút, aby sa sneh sfarbil na bledohnedo. Po vychladnutí zákusok rozrežeme mokrým nožom na úhľadné podlhovasté kúsky. Dobrú chuť !

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou/

You Might Also Like