Takýto rýchly a jednoduchý koláč ste ešte nerobili. Dankine recepty sú známe svojou overenou chuťou.
Suroviny
1 téglik kyslej smotany (200ml a obal nevyhadzujeme, ale použijeme ako odmerku),
1 a 1/2 téglika kryštálu,
1 vanilkový cukor,
3 vajcia,
1 téglik oleja
3 kelímky hladkej múky
1 prášok do pečiva
nalámanú čokoládu alebo hrozienka alebo brusnice v čokoláde
Postup
Všetko prešľaháme metličkou a potom pridáme 3 kelímky hladkej múky a 1 prášok do pečiva.
Premiešame a prisypeme nalámanú čokoládu alebo hrozienka. Ja som dala brusnice v čokoláde .
Cesto nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na biskupský chlebíček a pečieme cca 1 hodinu na 170 stupňov .
Odporúčam dobu pečenia prispôsobiť výkonu rúry a testovať špajdľou