Rýchla mňamka z jabĺk a lístkoveho cesta. Karamelová omáčka na poliatie a všetci si prsty oblizujú.
Suroviny
Lístkové cesto – dva listy asi 25 * 25 cm
dve jablká
Karamelová omáčka:
Maslo – 25-30 gramov
1/3 šálky cukru
šťava z polovice citróna
smotana na šľahanie 100g
Ozdobíme – mätou, jahodami, práškovým cukrom, zmrzlinou
Postup
Z masla a cukru uvaríme karamel, dáme do neho polky jablka, pridáme trochu citrónovej šťavy.
Karamelové jablká položíme na plátok lístkového cesta, prikryjeme ďalším plátkom. Vrchný list môžeme narezať.
Pečieme dozlatista (v rúre asi 15 minút pri teplote 180 stupňov). Medzitým do karamelu pridáme 100 g smotany na šľahanie, miešame, privedieme k varu a okamžite odstavíme. Podávame dezert s karamelovou omáčkou.Dobre podávať s vanilkovou zmrzlinou.
Ozdobíme podľa svojej fantázie.
Zdroj/http://stalic-kitchen.livejournal.com/