Tento recept je rýchly, nevyžaduje žiadne pečenie, pripraví sa rýchlo v kuchynskom robote – ale najlepšie zo všetkého, chutia ako mrkvový koláč! Chutia ako dezert, majú dostatok vlákniny, bielkovín a tuku, aby vás udržali plných energie… 🙂 Z tejto dávky by malo vyjsť 24 ks:
Suroviny
4 stredné mrkvy , olúpané a nakrájané
1/2 šálky nahrubo nasekané datle
1/2 šálky (128 g) nesolené mandľové maslo
1 lyžička mletej škorice
štvrtina lyžičky mletého muškátového oriešku
1 1/2 šálky (180 g) mandľová múčka
Na zdobenie:
1/4 šálky (30 g) práškového cukru
1/8 lyžička mleté vanilkové struky alebo vanilka pasty, alebo 1/2 lyžičky vanilkový extrakt
3/4 čajovej lyžičky vody (a viac v prípade potreby)
Postup
Nakrájanú mrkvu dáme do panvice,podlejeme trochou vody a dusíme na miernom ohni.Asi tak 10 minút.
Dáme na sitko a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Do mixéra dáme vychladenú mrkvu s datľami,mandľovým maslom,škoricou a mletým muškátovým orieškom.
Rozmixujeme.
Zmes dme do misky,pridáme 3/4 šálky mandľovej múky a dobre zamiešame varechou.
Dáme na minimálne dve hodiny,najlepšie však na noc do chladničky.
Príprava polevy
V malej mise zmiešajte práškový cukor s vanilkou a vodou.Dobre vymiešame až do spenenia./Niečo podobné ako keď zdobíme perníčky/
Dáme do potravinárského vrecúška na zdobenie.
Na veľkú tácku dáme papier na pečenie.. Nasypeme zostávajúce 3/4 šálky mandľovej múky do malej misky.
Zoberieme kovovú lyžičku,naberieme vychladené cesto a druhou lyžicou ho stiahneme, pokračujeme prekladaním cesta tam a späť medzi lyžice niekoľkokrát, kým nemáme guľky.
Obalíme ich jemne v mandľovej múke
Dozdobíme pripraveným snehom z cukru.
Zdroj/thekitchn.com