Rôzne spôsoby prípravy a pečených zemiakov sú vždy skvelí spôsob, ako si oživiť svoje pokrmy. Tieto zemiakové vežičky, sú výborný spôsob ako si pripraviť prílohu k hlavnému jedlo alebo ako aj predjedlo, ktoré svoju rodinu a priateľov určite poteší.
Čas prípravy je spolu 1 hodinu a 15 minút, z toho, 15 minút predprípravy a 1 hodina je čas samotného pečenia.
Ingrediencie pre 4-6 porcii
- 3 lyžice (45g) masla, roztopeného
- 2 lyžice (25g) parmezánu
- 1 čajová lyžica (3g) cesnakového prášku
- 1 čajová lyžička tymianových lístkov
- Soľ a čerstvo namletý čierne korenie
- 8-10 zemiakov (1,4kg) nakrájaných na tenké kolieska (1,6 mm hrubé)
- Predhrejte si rúru na 190°C. Maslom si vymastite 12 foriem na muffiny a položte nabok. Nakrájajte si zemiaky na tenké plátky
- Plátky zemiakov vložte do veľkej misky. Pridajte roztopené maslo, syr, tymian, cesnak, soľ a korenie. Poriadne premiešajte.
- Plátky zemiakov na seba naukladajte do malých vežičiek a umiestnite ich do foriem na muffiny. Posypte čerstvo namletým čiernym korením.
- Pečte do vtedy, kým vrch a okraje nebudú zlatisto- hnedej farby a stred jemný, 55 minút až 1 hodina
- Vyberte zemiaky z rúry, nechajte ich aspoň 5 minút odležať a tak ich vyberte z plechu a poprášte parmezánom a tymianom.
Dobrú chuť
zdroj:homecookingadventure.com