Recepty

Zdravé piškóty zo špaldovej múky

Recept pre milovníkov tejto dobroty v zdravšej verzii, ktorú si obľúbia aj deti.

Suroviny

120g špaldovej múky
4 vajíčka
50g trstinového cukru
štipka soli

Postup

Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich na tuhý sneh so štipkou soli. Postupne pridávame trstinový cukor a stále šľaháme. Ďalej pridáme žĺtka, znížime otáčky až došľaháme. NAkoniec len jemne metličkou vmiešame špaldovú múku. Niekedy je treba aj trošku viac, závisí od veľkosti vajíčok a aj múky.

Hmotu naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech vyložený papierom na pečenie. Nastriekané piškóty necháme odstáť asi 10 min. Potom pečieme vo vyhriatej rúre na 170 st. cca 15 minút alebo až kým nemajú povrch zlatistý. Rúru počas pečenia neotvárajte – piškóty by spľasli.

You Might Also Like