Tuto mnamku si vychutnate až po jej vychladeni. Oplati sa pockat.
Suroviny
tvaroh – 300 g
kyslá smotana – 450 ml
práškový cukor – 150 g
čerešňový džús – 2 polievkové lyžice
kakao – 1 polievková lyžica
vanilka – 1 bal.
želatína – 25 g
mlieko – 70 ml
Postup
Namočíme želatínu do studenej vody.
Mixérom zmiešame cukor, tvaroh a kyslú smotanu.
Mlieko so želatínou hrejeme na miernom ohni, kým sa želatína úplne nerozpustí. Mlieko nevaríme,len hrejeme!
Vymiešaný tvaroh s cukrom a mlieko so želatínou zmiešame.
Dobre premiešame a rozdelíme na 3 časti.
Do jednej časti pridáme kakao. Premiešame. Do druhej časti – čerešňový džús. Premiešame. Do tretej časti – vanilku. Premiešame.
Do hlbokej formy (na dno položíme fóliu) dávame vrstvy podľa farieb. /Asi 2 polievkové lyžice./
Dezert dáme do chladničky minimálne na 4 hodiny.
Keď dezert stvrdne – otočíme formu a vyberieme dezert.
Opatrne odstránime fóliu a mozeme podavat.