Nadýchaný, nepečený dezert prevoňaný vanilkou a gaštanmi zvládnu pripraviť i úplní začiatočníci..
Suroviny
Korpus
Maslové sušienky 250 g
gaštanové pyré 500 g
rum alebo rumová esencia 2 čl
maslo alebo Hera 50 g
Krém
vanilkový puding 1 ks
mlieko 400 ml
maslo 200 g
cukor kryštálový 100 g
vanilkový cukor 2 ks
smotana na šľahanie 500 ml
stužovač 1 ks
Na ozdobu
kakao alebo nastrúhaná čokoláda 1 PL
Postup
Rozpustite maslo.
Maslové sušienky rozdrvte na prášok a zmiešajte ich s gaštanovým pyré, rumom a rozpusteným maslom.
Zmes navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Uvarte puding z prášku a mlieka, a nechajte ho čiastočne vychladnúť.
Medzitým vymiešajte maslo s cukrom kryštál a vanilkovými cukrami do peny, a zmes potom vmiešajte do pudingu.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom do hustej šľahačky.
Na korpus naneste krém, a na ten potom šľahačku.
Dezert dajte na dve hodiny stuhnúť do chladničky.
Rezy môžete podľa chuti posypať kakaom alebo najemno nastrúhanou čokoládou.
/foodclub.cz/