Utopenci čiže špekáčiky v octe nie sú žiadna minútka – potrebujú päť až sedem dní na to, aby sa správne uležali.
Je to ideálna pochúťka na chatu, ak čakáte hostí. Možno ju totiž pripraviť vopred, navyše nepotrebujete chladničku, počas desiatich minút utopenec na stole nevychladne a príjemne sa zalieva pivom..:)
Utopenci s feferónkou
Suroviny
Olúpané špekáčiky 1,5 kg
feferónky 2 ks
cibule 2-3 záleží od veľkosti
celé čierne korenie 5 gulôčok
nové celé korenie 5 gulôčok
bobkový list 5 ks
ocot 3 dcl
soľ 1káv. lyžička
horčičné semínko
voda 1,5 l
Postup
Z vody, octu a na plátky nakrájenej cibule a korenia pripravíme nálev. Necháme prejsť varom a vychladíme.
Špekáčky spolu s feferónkami naukladáme do kameninovej alebo sklenej nádoby, zalejeme studeným nálevom.
Necháme v chlade aspoň týždeň uležať.
Zdroj/http://doplnek.com/