Jednoduché, rýchle, zdravé, báječné – proste Dobrú chuť.
Suroviny
plzenská pečená šunka 400 g
Šalát
citrónová šťava
olivový olej 4 PL
mix listových šalátov 300 g
Guacamole
avokádo 1 ks
červená cibuľa 1/2 ks
cesnak 1 strúčik
paradajka 1 ks
soľ,ml.čierne korenie
mletá rasca,paprička čili
Postup
Zrelé avokádo rozpolíme, lyžicou vydlabeme dužinu, ktorú popučíme vidličkou, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, na drobné kocky nakrájanú paradajku a prelisovaný cesnak. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením, rascou a čerstvo nasekanou papričkou čili.
Šunku nakrájame na hrubšie plátky, ktoré nasucho opečieme na panvici. Takto pripravené plátky postupne prekladáme guacamole a podávame na listovom šaláte ochutenom soľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Recept od: Nový Čas pre ženy