Sladké veľkonočné zajačiky sú skvelý recept na Veľkú noc. Zapojte do veľkonočného pečenia aj vaše deti a urobte radosť celej rodine.
Suroviny
50 g masla
1 vajce na potretie
1 ks kvasníc
100 g medu
20 ks hrozienok
štipka soli
150 ml šľahačkovej smotany
1 vanilkový cukor
150 ml teplej vody
500 g celozrnnej hladkej múky
Postup
Droždie rozpustíme vo vlažnej vode do krémovej zmesi, necháme namočené asi 10 minút.
Celozrnnú múku zmiešame s rozpustenými kvasnicami, medom, soľou, vanilkovým cukrom
a pridáme zmäknuté maslo.
Vymiesime hladké cesto, zakryjeme a umiestnime na 30 minút na teplé miesto. Cesto opäť vypracujeme a rozdelíme na porcie zhruba 80 g.
Z každého kusu tvoríme zajaca, 2 hrozienka budú oči zajačika. Predhrejeme rúru na 220 ° C.
Zajačikov necháme kysnúť 20 min, potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 15 minút dozlatista.