Inšpirácie, Koláče, Recepty, večera

Báječné šišky našej Martinky

Tieto nielen krásne, ale aj výborné šišky pripravila moja šikovná vnučka Martinka Rosinová. Vyskúšajte či aj Vaše budú také perfektné.

Suroviny

1 kg hladkej múky-špecial
2 žĺtky- sneh z dvoch bielkov
4 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke
4 PL oleja
4 PL cukru
kocka droždia
1/2 l mlieka
soľ
olej na vysmážanie

Postup

Uvarené,očistené zemiaky postrúhame alebo pretlačíme na jemno. Zo všetkých surovín okrem snehu vypracujeme vláčne cesto. Sneh vymiešaný do tuha primiešame nakoniec. Necháme vykysnúť.

Keď je cesto vykysnuté dáme na pracovnú dosku na ktorú poprášime múku a vyvaľkáme asi tak na pol cm. Vykrajujeme pohárom alebo formičkou,to záleží už na Vás akú chcete veľkosť šišiek.

Do každej šišky spravíme prstom dierku a dáme do oleja,ktorý sme so vopred zohriali. Šišky vysmážame z obidvoch strán.

Keď ich vyberieme z oleja dáme ich na papierový obrúsok,aby sme sa zbavili prebytočného tuku. Sú nadýchané,perfektné. Treba vyskúšať…

You Might Also Like