Langoše sú super jedlo. Keď ochutnáte tento recept, inak ich už piecť nebudete.
Suroviny
2 hrnčeky – hladká múka
1 hrnček – biely jogurt
2 hrnčeky – strúhaný syr podľa chuti
1/2 čl – soľ
1/2 čl – cukor
1/2 kypriaci prášok do pečiva
olej
cesnak
Postup
Jogurt + cukor + soľ + kypriaci prášok – dôkladne premiešame. Ďalej pridáme múku. Vymiesime cesto, veľmi mäkké a jemné.
Cesto rozdelíme na päť rovnakých dielov-bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme, do stredu dáme strúhaný syr a cesto uzavrieme tak, že rohy zvinieme do stredu. Cesto otočíme jemne s valčekom rozvaľkáme,tak aby bola náplň v stredu a máme pripravený langoš na vysmážanie.
Vysmážame na panvici v horúcom oleji z obidvoch strán do zlatista. Nakoniec potrieme pretlačeným cesnakom v oleji alebo kečup, tatárka…podľa chuti.
http://www.liveinternet.ru/