Ľahké, rýchle a chutné rezy. Sú nadýchané a vyzerajú báječne.
Suroviny
250 g múky polohrubej,
200 g práškového cukru,
2 lyžice holandského kakaa,
1 lyžice jedlej sódy,
250 ml kefíru,
50 ml oleja,
1 panák rumu,
1 vajcia
200 g kvalitnej čokolády
400 ml kyslej smotany
Postup
všetky ingrediencie zmiešať a naliať do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy (32 x 22cm vnútorný rozmer)
a piecť na 160 stupňov hv asi 20 minút. Nechať vychladnúť.
Medzitým si pripraviť krém, ktorý je mimochodom úplne božský: 200 g kvalitnej čokolády (ja som použila čoko na varenie z lidlu-52 % obsah kakaa) rozpustiť vo vodnom kúpeli a potom vliať do misky sa 400 ml kyslej smotany a dôkladne premiešajte.
Natrieť na korpus a nechať stuhnúť v chladničke.