Niečo pre milovníkov čokolády- poctivý čokoládový puding, po ktorom sa oblíže každá návšteva. Dezert je navyše aj bezlepkový a pripravený veľmi rýchlo, Môžete ho podávať chladený, ale u nás sa zje vždy ešte horúci 🙂
Suroviny
100 g tmavej čokolády (min,50% kakaa)
500 ml mlieka
35 g kukuričného škrobu
2 lyžice kakaového prášku
50 g hnedého cukru
100 ml 30%šľahačky
Postup
Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme v 350 ml zohriateho mlieka. Vo zvyšnom mlieku rpozmiešame cukor, kakaový prášok, kukuričný škrob.
Vlejeme do čokoládového mlieka a uvaríme ako klasický puding. Rozlejeme do 4 šálok, a môžeme dať vychladiť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a hoblinami čokolády.
http://www.essen-und-trinken.de/rezepte/58294-rzpt-schokoladenpudding