Cesto je vynikajúce, robila som ho v domácej pekárni a nádherne nabehlo. Po rozdelení na bochníky som ich nechala ešte chvíľku postáť a ešte nabehli.
Suroviny
Cesto
1/2 kg hladkej múky,
3 dl mlieka,
1 dl oleja,
3 čL práškového cukru,
1a1/2 čL soli,
30 g droždia
plnka
kečup,
bambino (alebo iný syr v črievku),
cibuľa,
cesnak,
šunková saláma alebo šunka,
eidam, olivy, vegeta, oregano.
Na potretie vajco a 1 PL mlieka
Plnka I : asi 100 g roztierateľného taveného syra (syrokrém, bambino, karička ap.),
kúsok nivy,
2 – 3 strúčiky cesnaku,
lyžica thajskej omáčky na kura,
troška arany pasty (taká štipľavá a slaná maďarská papriková pasta),
hrubo posekaná bazalka,
vegeta podľa chuti alebo soľ.
Olivy.
Plnka II :
cesto potrieme kečupom, posypeme strúhaným syrom a naň položíme plátok šunky preložený na polovicu.
Postup
Z prísad vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté rozdelíme na 3 časti, sformujeme do bochníkov a necháme postáť. Postupne bochníky rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu.
Kruhy rozkrájame na 8 častí. Na jednotlivé osminky kruhu nanášame lyžičkou plnku a na ňu uložíme olivy – celé alebo pokrájané, všetko jedno :))
Konce kruhového výrezu chytíme a cesto trocha natiahneme. Konce potom založíme dovnútra, aby plnka nemohla vytekať a rožok stáčame k špicu. Ukladáme na plech . Necháme na plechu ešte chvíľu kysnúť. Potom rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a jemne posypeme oreganom. Pečieme pri 180°C 20 minút.