Chutia skutočne ako z pizzerie! Rýchla a nenáročná mlsanica napríklad k pivu a hokejovému zápasu.
Suroviny
250g hladkej špaldovej múky ( nie celozrnná)
1,5 ČL soli
1/2 balíčka sušeného droždia
160 ml teplej vody
štipka trstinového cukru
1 PL olivového oleja
cesnaková voda na potretie, alebo syr na ozdobu
Postup
Urobíme si kvások – do teplej vody dáme sušené droždie, zamiešame a vlejeme do múky so soľou. Pridáme 1 lyžiu olivoého oleja a vypracujeme cesto. Ak sa lepí, pridáme ešte troška múky. Hotové cesto necháme kysnúť cca 2 hodiny. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na 10 bochníčkov.
Z každého vytvarujeme „štangličku“ , položíme na papier na pečenie a potrieme olivovým olejom. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov a plech dáme do rúry aby sa tiež vyhrial. Keď je vyhriata rúra aj s plechom, prenesieme na horúci plech papier s tyčinkami a pečieme asi 8 minút. Môžeme posypať syrom alebo po upečení potrieť cesnakovou vodou s troškou oleja.