Hlavné jedlá, Inšpirácie, Recepty

Pečený bôčik chuti najlepšie na studeno

Potrebujeme:
1,5 kg bravčový bôčik s kosťou, alebo bez /ideálny je čo najužší a prerastaný/
1 dcl oleja
1 bal. obľubene grilovacie korenie s obsahom soli
10 strúčikov cesnaku
voda

Postup

Bôčik s kožou si umyjeme, kožu pekne ponarezujeme na štvorčeky. Vezmeme tak 5 strúčikov cesnaku, spravíme ostrým nožom dierky a bôčik cesnakom prešpikujeme.

Z oleja, grilovacieho korenia a asi 5-6 strúčikov pretlačeného cesnaku si spravíme natieraciu marinádu, ktorou bôčik kvalitne ponatierame aj v zárezoch. Dáme do pekáča kožou hore, podlejeme vodou tak do polovice a prikryjeme alobalom.

Pečieme tak pri 180 stupňoch tak dlho , koľko váži bôčik takže v tomto príprade 1,5 hodiny.

Nakoniec bôčik odkryjeme a ešte chvíľu ho pekne zapečieme. Necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa a podávame na studeno s horčicou, chrenom, uhorkou,

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou

You Might Also Like