Stále viac a viac sú zdobené koláče a torty touto zmesou. Síce sa dá kúpiť hotová, ale to nie je lacná záležitosť.
Môžme si pripraviť aj doma doma.
Tu je jeden z najjednoduchších spôsobov varenia hmoty. . .
Príprava hmoty je z cukríkov „marshmallow“
Tieto cukríky sú ľahké a pružné. Sú vo farbách v žltej, bielej alebo ružovej. ..
Suroviny
Cukríky marshmallow 100 g
práškový cukor 1 šálka
škrob 1/2 šálky
maslo 1 lyžička
Postup
Cukríky dáme do mikrovlnky asi tak na 20 sekúnd
Doba je závislá na výkone mikrovlnnej rúry. Je lepšie dať 20 sekúnd. Ak sa cukríky neroztopia, tak sa pridá ešte ďalších 10 sekúnd.
Potom sa pridá horúce roztopené maslo maslo. Tiež sa môže pridať farbivo. Všetko sa to zmieša. /Škrob a cukor by sa mal preosiať cez sito, aby sa zabránilo hrudkám./ Teraz pridáme cukor a škrob do zmesi cukríkov a premiesime.
Ak sa zmes lepí na ruky,pridáme trocha prášk. cukru.Hotovú zmes zabalíme do fólie a dáme do chladničky asi na 30 minút. Zmes bude pružnejšia.
Zmes z marshmallow cukríkov sa pripravuje jednoducho, a výsledok bude originálny na dekorácie pre rôzne dezerty.