Keď vyskúšate túto tortičku, zamilujete si maliny s čokoládou a urobíte si domáce zásoby.
Suroviny
125 g margarínu
100 g horkej čokolády
3 vajcia
150 g hnedého cukru
50 g kakaa
80 g polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
225 g malín
Krém
250 ml smotany
150 g horkej čokolády
25 g margarínu
1 vanilkový cukor
šľahačka, čokoládový toping
Postup
Margarín a čokoládu dáme roztopiť a necháme vychladnúť. Vajcia a hnedý cukor vymiešame do penista. Pridáme do rozpustenej čokolády a margarínu, rovnako ako zmes suchých zložiek (kakao, múka a prášok do pečiva)a dobre vymiešame.
Nakoniec pridáme maliny a opatrne premiešame. Zmes nalejeme do okrúhlej formy s priemerom 24 cm, ktorej boky vymastíme a na dno dáme papier na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 25 minút.
Smotanu dáme do kastrólika, čokoládu polámeme na kocky, pridáme margarín,vanilkový cukor a miešame, kým sa to nespojí. Dáme vychladiť. Vychladenú zmes vyšľaháme mixérom a navrstvíme na upečený korpus. Dezert ozdobíme vyšľahanou smotanou a polejeme čokoládovým topingom. Zdroj/coolinarika.com