Suroviny
1 a 1/2 veľkého balenia detských piškót,
5 kelímkov kyslej smotany,
práškový cukor podľa chuti,
4 vanilkové cukry,
3 lyžice rumu,
čerstvé čučoriedky,
300 ml vychladeného mlieka,
2 instantné šľahačky na ozdobenie
Postup
Tortovú formu vymazať maslom a vysypať kokosom alebo možno vystlať potravinárskou fóliou. Dno a boky formy vyskladať piškótky, zaliať častí osladenej kyslej smotany s rumom tak, aby boli piškóty celé zakryté, potom opäť vyskladať piškóty, opäť zaliať smotanou, posypať čučoriedkami a ďalej vrstviť až po okraj formy.
Nechať v chladničke do druhého dňa stuhnúť, potom vyklopiť, potrieť a dozdobiť šľahačkou a čučoriedkami. Ja som ešte pár čučoriedok rozvarila s cukrom na hustú ovocnú polevu.