Koláče

Martinkine domáce pleteničky. Lepšie ako z obchodu a vydržia dlhšie čerstvé.

Pleteničky upiekla Martinka Rosinová.

Chcete si u nás prečítať aj vlastný recept?
Pošlite nám ho a zapojte sa do súťaže o ten najlepší.

Suroviny

500 g poloh.múka,
2 PL cukru,
2 žĺtka,
trošku soli,
8 PL oleja,
250 ml mlieka,
1 KL prášk.cukru, (kľudne môžete dať aj viac cukru )
1 kocka droždia

Postup

Ingrediencie som si dala vymiesiť a vykysnúť do domácej pekárničky, kto nemá, treba si urobiť kvások a ručne vymiesiť. Vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku.

Urobíme si valčeky a pletieme podobne ako vrkoče. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celým makom a dáme na vymastený plech.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov približne 20-25 minút.

You Might Also Like