Suroviny
Lievance:
20 g droždie
30 g cukor
5 g soľ
200 ml mlieko
250 g múka hladká
3 g škorica mletá
Malinové pyré:
20 g maliny
20 g cukor
10 g maslo
0,02 dcl (rum) brandy
Kokosová pena:
30 g kokos strúhaný
200 ml (33 %) smotana na šľahanie
80 g smotana kyslá
200 g tvaroh hrudkovitý
10 g Salko
20 g cukor kryštálový
1 ks vajce
Postup
Múku, vajce, mlieko, cukor, soľ poriadne vymiešame. Pridáme droždie a škoricu a zľahka premiešame. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky postáť približne na 1 hod.
Vymiešame smotanu 33 % a pridáme cukor, kokos, kyslú smotanu, Salko, tvaroh a cukor. Ak vymiešate zle, nestuhne Vám, takže odporúčam tu smotanu vyšľahať zodpovedne a ak by sa Vám stalo, že predsa by zmes bola riedka, pridajte sáčok stužovaču.
Malinové pyré
Do rajničky alebo panvičky dáme cukor a maslo – nech sa začne karamelizovať (nie spiecť). Pridáme maliny a skaramelizujeme. Vlejeme OPATRNE 0,02 dcl brandy alebo rum (flambujeme) a keď je to hotové, stiahneme zo sporáku.
Hotové cestíčko dávkujeme pomocou naberačky alebo neviem, čo používate, no odporúčam menšiu naberačku, alebo polievkovú lyžicu a na panvičke s rozohriatým olejom vlejeme nabraté cesto a „roztiahneme ho“ na veľkosť, akú chceme.
Lievanec na spodok a potrieme penou, položíme ďalší lievanec a opakujeme už ako chceme podla fantázie. Alebo možeme lievance poukladať na seba a vedľa do formičiek pridať penu a malinové pyré.
Nechám to užna Vás. Na dozdobenie možete použiť čerstvé kúsky ovocia. Prajem dobru chuť, Tomisuccess9
Tomisuccess9, ďakujeme za tieto lievance. Vyzerajú super.