Tento jednoduchý, hladký a krémový vegánsky kakaový puding som si dnes dala poobede a neverila som tomu aký je fantastický. Vyskúšajte si pripraviť zdravšiu variantu a iný už chcieť nebudete.
Suroviny
3 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžice vody
1 1/2 šálky sójového mlieka
1/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
1/4 šálky cukru
1/4 šálky nesladeného kakaového prášku
Postup
V malej miske zmiešajte kukuričný škrob a vodu, aby ste vytvorili pastu.
Vo veľkom hrnci na strednom ohni premiešajte sójové mlieko, vanilku, cukor, kakao a zmes kukuričného škrobu. Varte, miešame neustále, až kým zmes nezhustne. Odstráňte z tepla.
Puding sa bude v priebehu chladenia ďalej zahusťovať. Nechajte vychladnúť päť minút, potom dajte do chladničky, až kým nebude úplne vychladnutý. Môžete podávať.