Hlavné jedlá

Lahodné kuracie kúsky na prírodno s pečenými batátmi

Tento recept je tak jednoduchý a výsledné jedlo tak chutné že to musíte vyskúšať. Zdravý šalát k tomu je samozrejmosť.

Suroviny

kuracie prsia – 500 gramov,
sladké zemiaky – batáty – 500 gramov,
mix zeleninového šalátu – 150 gramov,
šampiňóny – 100 gramov

NA BATÁTY
sušené oregano – 2 PL,
sušený rozmarín – 2 PL,
olivový olej – 2 PL

NA MARINÁDU POTREBUJEME
med – 1 PL,
olivový olej – 100 ml,
chilli prášok – 1 ČL,
bazalka sušená – 2 ČL,
cesnak – 3 strúčiky – vcelku,
mletá červená paprika údená – 1 PL,
soľ – podľa chuti,
mleté čierne korenie – 2 ČL

Postup

Kuracie prsia si nakrájame na väčšie kocky a vložíme do hlbšej misy. Zalejeme ich olivovým olejom podľa potreby a pridáme všetky suroviny, ktoré sme si pripravili na marinádu. Zmes poriadne premiešame a dáme do chladničky odstáť na 3-4 hodiny – no proste, čím dlhšie, tým bude mäsko šťavnatejšie, takže kľudne ho ráno naložte a pripravte na večeru – tak to urobil môj priateľ. Občas by padlo vhod zbehnúť do kuchyne a mäsko v marináde premiešať (stačí tak raz za hodinu).

Batáty si ošúpeme, nakrájame na hranolčeky, uložíme na plech, posypeme rozmarínom a oreganom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia po dobu 45 minút.

Keď sa nám zemiaky dopekajú, môžeme si pripraviť mäsko, ktoré len jednoducho vylejeme spolu s marinádou na horúcu panvicu – bez pridania oleja, keďže v marináde je ho dostatok. Kuracie kúsky sprudka opečieme z každej strany.

Zatiaľ si pripravíme šampiňóny, ktoré očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Mäso odložíme do hlbokého taniera a na panvici, na ktorej sme opekali mäso sprudka opečieme nakrájané šampiňóny.

Šťavnaté mäsko servírujeme s hranolkami z batátov, orestovanými šampiňónmi a zeleninovým šalátom – my sme mali taký pestrofarebný mix 3 druhov šalátov. Šalát som jemne pokvapkala sezemovým olejom – na odporúčanie kamarátky som ho kúpila a je veľmi dobrý

Kuracie kúsky sú naozaj veeeeľmi jemné, lahodné a vôbec nie sú suché – musíte ich však sprudka opiecť, aby nepustili šťavu a aby sa zatiahla a zostala v mäse.

Zdroj//veselapanvicka.sk/ Autorka receptu/ Simonka

You Might Also Like