Suroviny
500 g hladkej alebo polohrubej múky
30-50 g cukru
50 g oleja
1 ks vajcia
20 g droždia
5 g soli
asi 1/4 lmlieka
citrónová kôra, vanilka
Postup
Múku premiešame so soľou a urobíme v nej jamku.
Do jamky rozdrobíme droždie, trochu cukru a trochu vlažného mlieka. Premiešame s trochou múky a necháme vzísť kvások, asi 15 minút. Pridáme zvyšok surovín a vypracujeme vláčne cesto. (Vajíčko rozmiešame vo zvyšku mlieka).
Necháme asi hodinu kysnúť.
Do pekáča nalejeme trochu oleja a buchty v ňom trochu povaľame, aby sa nám nezlepili.
Necháme ešte tak 15 -20 minút dokysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C asi 25 -35 minút.