Nadýchaný dezert ktorý Vás prekvapí svojou krémovou chuťou.Všetci si ho obľúbia a
Suroviny
4 bielky,
4 lyžice práškového cukru,
4 lyžice polohrubej múky,
na hrot noža prášku do pečiva,
trochu mlieka,
tuk a múka na vymastenie a posypanie plechu,
2 dl šľahačky,
nastrúhaná čokoláda.
Plnka:
4 žĺtky,
5 dl mlieka,
4 lyžice kryštálového cukru,
2 Zlaté klasy, /krémový prášok s vanilkovou príchuťou/
250 g masla,
1 lyžica kakaa
Postup
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne pridávame preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech. Pomaly pečieme v stredne teplej rúre. Ešte teplé pokvapkáme mliekom.
Pripravíme si plnku.
Žĺtky, cukor a Zlatý klas rozmiešame v mlieku a uvaríme hustú kašu.
Do vychladnutej vmiešame maslo a vyšľaháme ručným šľahačom.
Plnku rozdelíme na dve časti,do jednej vmiešame kakao.
Na vychladnutý koláč natrieme bledú plnku,na ňu tmavú,ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a posypeme strúhanou čokoládou.