Príprava štrúdle je jednoduchá a rýchla a pritom výsledok vás určite prekvapí. Môžete podávať ohriatu na večeru alebo len tak, keď príde návšteva.
Suroviny
Lístkové cesto 400 g
šunka 18 plátkov
Vysočina 18 plátkov
slanina 9 plátkov
paradajka 2 ks
malá plechovka kukurice 1 ks
syr Eidam 200 g
štipka chilli
štipka oregano
kečup 6 PL
Postup
Vyvaľkáme lístkové cesto na tenký plát, potrieme ho kečupom. Na plát rozložíme 6 koliesok šunky, 6 koliesok vysočiny a 3 plátky slaniny. Paradajku nakrájame na plátky a spoločne s kukuricou rozprestrieme doprostred plátu. Zasypeme nastrúhaným syrom a posypeme korením.
Kratšie strany priklopíme dovnútra, aby všetky suroviny zostali v štrúdle. Dlhšiu stranu začneme rolovať. Prenesieme na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom.
Pečieme v predhriatej rúre na 190 ° C približne 15 minút.
Zdroj:http://www.poslirecept.cz/Jana Šerháková, Blížkovice