Táto fantastická štrúdla je zo šikovných rúk Jindřišky Šimůnkovej. Pečené jablká v plnke chutia o trošku inak ako strúhané.
Suroviny
Cesto
400g hladká múka
2 žĺtka
1 PL octu
1 Hera
1 šlahačková smotana
Plnka
Strúhanka
vlašské orechy nasekané na drobno
sušené hrozienka
škorica
cukor
7 jabĺk pokrájaných na plátky
Postup
Zmiešajte všetky suroviny na cesto a vypracujte hladké cesto. Kým bude odpočítavať tak si pripravte náplň. Cesto rozdeľte na 2 časti a vyvaľkajte na tenko. V miske zmiešajte všetky suroviny na plnku okrem jabĺk.
Na cesto naneste plnku, na vrch poukladajte nakrájané jablká a stočte do rolády.
pečieme pri 180 °C asi 45 minút.